Våra kalas är speciella!

Npf-anpassade kalas!

Att alla är välkomna till oss är ingenting vi bara säger. Vi är beredda att göra allt vi kan för att alla barn ska känna sig välkomna och trygga hos oss. Här är några exempel: 

Bildstöd

Innan våra kalas och aktiviteter finns det bildstöd att ladda ner, för att förbereda ditt barn på bästa sätt. Under kalasen finns det även bildstöd på plats för att guida ditt barn rätt. 

ljus & ljud

På våra discon och under andra aktiviteter finns det inga blinkande lampor eller högt ljud. Vi försöker även se till att våra kalas är uppdelade i flera rum, för att skapa en så lugn miljö som möjligt. 

gå undan

En förutsättning för att kunna ha superkul är att man kan gå undan ifall intrycken blir för många. Utöver att erbjuda lugnare aktiviteter finns det också rum där det är helt lugnt och tyst. 

Vilket kalas är närmast er?

hitta ditt kostnadsfria kalas här nedan!
No event found!

Alla våra kalas är gratis!

Om du vill ge ett bidrag går det att göra på plats eller online.

Vanliga frågor

På de flesta av våra kalas/aktiviteter finns det mat. Isåfall är maten gratis om vi inte säger något annat. Vid tillfällen då vi ordnar maten själva finns det alltid möjlighet att få vegetariskt/veganskt, mjölkfritt, laktosfritt, glutenfritt etc. Kontakta kalasteamet för det aktuella kalaset för att se vad som går att lösa. Hos oss finns det alltid alternativ med mindre socker att välja på. 

Ja! Tack vare alla volontärer, sponsorer, samarbetspartners etc. har vi möjlighet att bjuda er på våra kalas helt kostnadsfritt. Det enda du behöver stå för är transporten dit. Vi har inte heller något som kostar på plats, utan all fika, fiskdamm m.m. är även det gratis. OBS. Det finns möjlighet att skänka pengar på plats under kalasen eller online via hemsidan eller Facebook – detta är helt valfritt. 

Ja, självklart får varje barn ha med sig en eller flera vuxna. Utöver det får man ha med sig en eller flera personliga assistenter. OBS: för att garantera att alla får plats i lokalerna (p.g.a. brandsäkerhet) måste ni ange i anmälan hur många ni kommer. På plats finns det alltid lite gratis föräldrafika och pratglada vuxna. Om ditt barn är lite mer självgående och bara behöver en stöttande hand då och då är du välkommen att anmäla dig som volontär under “engagera dig”. 

Allas Kalas är en ideell förening och drivs därmed till stor del av helt ideella krafter. Det är upp till medlemmarna i Allas Kalas att välja var de själva kan ordna kalas. Med andra ord är du varmt välkommen att engagera dig och dra ihop ett team i din stad som kan anordna nästa Allas Kalas. Läs mer under engagera dig. 

Frukta inte! Om det är en generell fråga om Allas Kalas och vår verksamhet – meja info@allaskalas.se. Om det är en fråga som rör ett specifikt kalas, se hur du kommer i kontakt med det kalaset i facebookevenemanget eller via länken till eventbrite från hemsidan. Ifall din fråga behöver svaras på omgående rekommenderar vi att i första hand kontakta oss via messenger och i andra hand ringa oss på 0735695911.